7md.lt
Kas kur kada 7md rekomenduoja Savaitės filmai 7md meno projektai Kultūra vaikams Skelbimai Paieška m-puslapiai
7md.lt

Vytauto Dubausko paroda „Dozė“

NMKČDM inf.
Nr. 23 (1344), 2020-06-12
Dailė Anonsai

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Paveikslų galerijoje, K. Donelaičio g. 16, Kaune, nuo birželio 18 d. pradės veikti tapytojo Vytauto Dubausko paroda „Dozė“.​

Vytautas Dubauskas naujausioje savo kūrybos parodoje eksponuoja dar niekur nerodytus paskutinių ketverių metų darbus – tapybą ant drobės ir popieriaus. 

„Labai myliu Kauną. Niekada nerengiau Kaune savo darbų parodos. Todėl nutariau, kad šią parodą skirsiu savo draugams, kursiokams, dėstytojams, A. Samuoliui, Kampui, Alfai, buvusiam Stepo Žuko technikumui. Kartu noriu susitikti su Kauno jaunosios tapytojų kartos atstovais...“ – prisipažįsta autorius. 

Ši paroda provokuoja diskutuoti apie tapybos aktualumą ir šiuolaikiškumą, apskritai apie skirtingų kartų tapytojų kūrybos patirtį ir prioritetus.

Tapytojas gimė 1958 m. Šiauliuose. 1974–1978 m. mokėsi Kauno S. Žuko taikomosios dailės technikume, 1979–1985 m. studijavo Vilniaus valstybiniame dailės institute. Nuo 1990 m. Lietuvos dailininkų sąjungos ir grupės „Angis” narys. Menininkas nuo pat pradžių rinkosi didelių formatų paveikslus, norėdamas atsisakyti kameriškumo. Tapyboje jam svarbiausia – tapybiškumas, potėpio ir spalvos ekspresijos galia. V. Dubausko kūrinių yra Lietuvos dailės muziejuje, Nacionaliniame M. K.Čiurlionio dailės muziejuje, MO muziejuje, privačiose kolekcijose Lietuvoje ir užsienyje.

Parodą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos dailininkų sąjunga.

Parodos rėmėjai: Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykla, UAB „Art Inn“, „Pebeo“.

 

Paroda veikia: 2020 06 18 – 07 26

 

Papildomą informaciją teikia: Airida Rekštytė  tel. 370 680 95775, [email protected]

Žymos:
NMKČDM inf.,